2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem véd a rák ellen

A közvélekedéssel ellentétben a D-vitamin nem ad védelmet a különféle a rákbetegségekkel szemben, az egyetlen kivétel, a vastagbélrák - állítják új felmérések alapján amerikai kutatók.
2007. november 10. szombat 16:47 - Hírextra

A szakemberek állítása szerint ez volt az első kutatás, amely a vér D-vitamintartalma és a rákbetegségek okozta halálozások közti összefüggésre irányult. A vizsgálat során, amelyről a Nemzeti Rákkutatási Intézet (Bethesda, Maryland állam) folyóiratában (JNCI) jelent meg beszámoló, 16 818 beteg esetét dolgozták fel 1988-tól 1994-ig, majd tovább 2000-ig.

A kutatók figyelmeztettek: az eredmény fényében senki se higgye, hogy a D-vitamin valamiféle csodaszer, és minél többet juttat valaki a szervezetébe belőle, annál jobb, noha a D-vitaminnak egyébiránt számos jótékony hatása van.

Ám az kiderült, hogy azoknak, akiknek a vérében a legmagasabb a D-vitamin szintje, 72 százalékkal kisebb az esélyük a vastagbélrák kialakulására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását