2023. május 28. - Emil, Csanád

D-vitaminnal lassabban öregszünk

Lassíthatja az öregedést a D vitamin, amely a napsütés hatására keletkezik a bőrben, állapították meg brit tudósok. A londoni Kings College orvosegyetem kutatói azt tapasztalták, hogy kevesebb változást észleltek azok DNS-ében, akiknek a szervezete több D
2007. november 8. csütörtök 17:05 - Hírextra
A brit tudósok ebből arra következtettek, hogy a "napsütésvitamin" lassítja a DNS - és ezáltal az egész test - öregedését. Mint a kutatást vezető Dr Brent Richards elmondta, az eredmények először bizonyítják, hogy a D vitamin védelmet nyújthat a korral járó betegségek, többek között a szívbetegségek és a rák kialakulása ellen.

Munkatársa, Tim Spector professzor aláhúzta, hogy bár abszurdnak hangzik, de előfordulhat, hogy ugyanaz a napsütés, amely megnöveli a bőrrák kialakulásának esélyét, csökkentheti az öregedés hatásait. A tudósok az ésszerű napfürdőzés mellett olyan D-vitaminban gazdag ételek fogyasztását is ajánlják, mint a hal, a tojás vagy a reggelire fogyasztott gabonapehely.

Henry Scowcroft a brit rákkutató alaptól hozzátette, hogy a D-vitamin képzéséhez a napon sokkal kevesebb idő kell, mint a lesüléshez.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását