2024. május 3. - Tímea, Irma

Kísértetek a színházban

A Nápolyi kísértetek című vígjátékot mutatja be a Radnóti Színház december 22-én Stefano de Luca rendezésében; a felszarvazott férj szerepében Szervét Tibort láthatja a közönség - közölte a teátrum az MTI-vel.
2007. november 10. szombat 11:24 - Hírextra

Eduardo de Filippo nápolyi szerző 1946-ban írt, Kísértetjárás két részben alcímet viselő komédiája egy szerencsétlen, megcsalt férj hitének története, azé a naiv hité, amelyet a mindenfelől fenyegetett, becsapott ember egy kötéltáncos ügyességével próbál megvédeni - összegezte a színház sajtóreferense, Tolmár Fanni.

Pasquale, a felszarvazott férj mindvégig görcsösen kapaszkodik a valóság ingatag másába, még a szellemekben, kísértetekben is hinni kezd, csupán azért, mert a lelke mélyén jól tudja: ha kinyitja a szemét, kétkedni kezd, akkor minden illúziója szertefoszlik és boldogságának utolsó pici lehetőségét is elveszíti.

A darabot Mészöly Dezső fordította magyarra. Az előadásban Szervét Tibor mellett Szávai Viktória, Schneider Zoltán, Kováts Adél, Erdélyi Tímea, Szombathy Gyula, Martin Márta, Karalyos Gábor, Adorjáni Bálint és Földi Ádám lép színpadra.

A tájékoztatás szerint a Radnóti Színház március 2-ára tervezi Oscar Wilde Bunbury című darabjának bemutatóját, Valló Péter rendezésében. A főbb szerepeket Csomós Mari, Wéber Kata, Debreczeny Csaba, Kocsó Gábor, Csányi Sándor, Marjai Virág alakítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását