2024. április 29. - Péter

Szenvedély Budapesten!

Szenvedély címmel Stephen Sondheim amerikai musicalszerző műveiből összeállított szcenírozott koncertet mutatnak be a Madách Színház produkciójában jövő szerdán a budapesti Művészetek Palotájában, Valló Péter rendezésében - közölte a teátrum az MTI-vel.
2007. november 30. péntek 12:52 - Hírextra
Három nő és három férfi játssza Galambos Attila dramaturg összeállítását, amely keresztmetszetet ad az 1930-ban született amerikai zeneszerző és szövegíró munkásságából.
Népszerű énekes színészek - Mahó Andrea, Oroszlán Szonja, Sáfár Mónika, Miller Lajos és Zoltán, valamint Nagy Sándor - idézik fel Zádori László zongorakíséretével a musicalkomponista műveinek csúcspontjait.

Az első és legnagyobb blokk a Sweeny Todd - Nyakfelmetsző című darabból való. Ezt a musicalt a hazai közönség néhány évvel ezelőtt az Erkel Színházban, majd Kaposváron láthatta, sőt az európai színházak fesztiválja egyik budapesti eseményén egy brit társulat is bemutatta.
A Sweeny Todd premier plánba helyezésének az is időszerűséget ad, hogy elkészült és nemsokára a mozikba kerül a mű filmváltozata Tim Burton rendezésében, a főszereplő Johnny Depp.

Stephen Sondheim a New York-i Broadwayn éppolyan kiemelkedő jelentőségű szerző, mint Webber a londoni Westenden - vélik az est létrehozói. Pályája első sikerét Leonard Bernstein West Side Story című művének szövegírójaként érte el. A világhírű karmester-zeneszerző a modern zenés színház terén rátalált a helyes útra, Sondheim pedig ott kezdte, ahol Bernstein abbahagyta - állapította meg a dramaturg, Galambos Attila.

Az összeállításban egyebek mellett elhangzik az Oscar-díjas filmdal, a Dick Tracyhez írt Előbb vagy utóbb kezdetű szám. Részletek hallhatók az Ingmar Bergman filmnovellájára írt musicalből, a Kis éji zenéből, a Companyból, az Irány az erdő!-ből és még hat zenés játékból.

Szlávik István olyan egyszerű díszleteket tervezett az estre, amely a nem repertoárjátszásra tervezett Fesztivál Színházban is látványos keretet ad a produkciónak, de a nézőnek is lehetőséget kínál, hogy elképzelje az egyes művek hangulatát.

Sondheim az Oscar-díjon kívül is több tekintélyes elismerés, hét Tony-díj és két Grammy-díj tulajdonosa, de az életmű korántsem zárult le. A Broadway legforróbb sikere napjainkban a Rent című musical, az alkotók információja szerint. Műveinek vonzereje az, hogy bennük a szerző merészen egyensúlyoz a tömegkultúra és az intellektuális kísérletezés határmezsgyéjén - hangsúlyozta a dramaturg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását