2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Érdi Tamás és az Auer Vonósnégyes Rómában

Érdi Tamás zongoraművész és az Auer Vonósnégyes Chopin- és Schumann-művekből ad hangversenyt csütörtökön a Római Magyar Akadémián.
2008. április 2. szerda 07:50 - Hírextra
A 29 éves világtalan Érdi Tamást sokadszor hívják vissza Rómába koncertezni - mondta el az MTI-nek Vígh Éva, az Akadémia igazgatóhelyettese. A műsor első felében Chopin-balladák, -keringők, -etűdök hangzanak el, míg a második részben Schumann Esz-dúr zongoraötösét játssza a pianista a vonósokkal - tette hozzá.

A zongoraművész az Auer Vonósnégyes első hegedűsével, Oláh Vilmossal többször muzsikált együtt jótékonysági koncerteken a fogyatékkal élők javára, így a vakok uszodájáért még az ENSZ palotában is játszottak New Yorkban - árulta el a művész az MTI-nek.

Érdi Tamás Budapest után Bécsben és Torontóban tanult, majd Rév Lívia párizsi mesterkurzusain vett részt. A világ több mint 20 országában koncertezett és több lemeze jelent meg.

Az Auer Vonósnégyes 1990-ben alakult a Zeneakadémia hallgatóiból. Az együttes Auer Lipót (1845-1930), a kitűnő magyar hegedűművész és pedagógus nevét vette föl, és Európa szinte valamennyi nagy hangversenytermében föllépett. 2006 októberétől első hegedűsük Oláh Vilmos, 2007 februárjától második hegedűsük Berán Gábor lett. Brácsán Gálfi Csaba, míg csellón Takács Ákos játszik a kvartettben.

Az Auer Vonósnégyesnek most jelent meg dupla lemeze a Hungarotonnál Lajtha László (1892-1963) zeneszerző összes vonósnégyesével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását