2024. április 29. - Péter

Gyurcsány elutazik

A magyar miniszterelnök első alkalommal találkozik a hivatalosan nemrég kinevezett brit kollégájával, Gordon Brown-nal - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szombati tájékoztatóján Budapesten.
2007. november 10. szombat 17:23 - Hírextra

Tájékoztatása szerint a két kormányfő megbeszélésén szó lesz Magyarország és az Egyesült Királyság uniós együttműködéséről. Példaként említette a kutatás-fejlesztési együttműködés lehetőségét, az energiabiztonság, a klímavédelem, valamint Szerbia és Koszovó kérdését is. Hozzátette: a találkozó kiemelt témája lesz a magyar reformok bemutatása, így szó lesz a konvergenciaprogram végrehajtásáról és az egészségügyi reform menetéről is.

Daróczi Dávid kiemelte: a magyarországi reformfolyamat nemcsak a kormányfői találkozón lesz téma, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis előadást tart a London School of Economics közgazdasági egyetemen.

Véleménye szerint ennek nemcsak tartalma, hanem helyszíne miatt is jelentősége van, hiszen a 110 éve működő intézményben dolgozott vagy tanult 40 állam-, illetve kormányfő. Megjegyezte, az egyetem előző rektora, Anthony Giddens professzor, aki Tony Blair és Bill Clinton mellett Gyurcsány Ferencre is nagy hatással van.

A kormányszóvivő kitért arra, a londoni látogatás alkalmával a miniszterelnök találkozik az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnökével, valamint a Citigroup képviselőivel is.

A költségekkel kapcsolatban közölte: Gyurcsány Ferenc különgéppel utazik. Hozzátette: az utazás költsége 8,1 millió forint.

A mostani utazás is azt bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc mindig a legolcsóbb megoldást választja a szóba jöhető lehetőségek közül, utazását is beleszámítva ugyanis beiktatása, vagyis 2004 nyara óta összesen 30 alkalommal utazott különgéppel - hangoztatta.

Daróczi Dávid úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc tehát más utat jár, mint Orbán Viktor, akinek különgépes útjai összességében 465 millió forintot vittek el, éppen annyit, mint a rendszerváltás utáni másik öt miniszterelnöké együtt.

A különgépes megoldást a kormányszóvivő azzal indokolta, hogy a londoni út menetrend szerinti járattal kétnaposra hosszabbodott volna, ráadásul 2,1 millió forinttal többe került volna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását