2024. április 26. - Ervin

Aggályos Ungár Klára kinevezése

A Fidesz aggályosnak tartja, hogy Ungár Klára lett a Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese, mert szerintük a kinevezés az SZDSZ politikai és gazdasági érdekeit szolgálja - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa keddi sajt
2007. november 27. kedd 16:01 - Hírextra

Pesti Imre felhívta a figyelmet arra, hogy Ungár Klára, aki tagja az SZDSZ országos tanácsának, nem egészségügyi szakember, hanem korábban a VII. kerületi önkormányzatban a vagyonkezelési bizottságban, a parlamentben pedig a privatizációs bizottságban tevékenykedett.

Ebből is látszik, hogy az SZDSZ olyan gazdasági szakembert ültetett erre a helyre, aki a szabad demokraták politikai és gazdasági érdekeit fogja képviselni. Egyértelműnek látszik, hogy a szabad demokraták már akkor biztosítani akarják maguknak az egészségügyben a privatizációt, mikor a parlament még meg sem szavazta a biztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényt - fogalmazott a fideszes politikus. Hozzátette: a kinevezés azt is jelenti, hogy nem számít a szakmai tudás és nem számítanak a betegek érdekei sem.

Egészségügyi Minisztérium hétfőn jelentette be, hogy Ungár Klára lett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese.

A határozatlan időre szóló megbízatást pályázat útján nyerte el Ungár Klára, a posztot november 26-tól tölti be - közölte a minisztérium sajtóirodája.

Kérdésre válaszolva Pesti Imre azt mondta: nem sok lehetőségük van azon kívül, hogy a sajtóban tiltakoznak a kinevezés ellen. Mint mondta, bíznak abban, hogy a kormánypárti képviselők többsége elutasítja a több-biztosítós rendszer bevezetését, amellyel szemben óriási a társadalmi ellenállás.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a Világbank egyik szakértője szerint a biztosítási rendszer átalakítása több pénzbe fog kerülni, minőségi romlással jár és nem szolgálja a betegek érdekeit.

Ungár Klára 1958-ban született Budapesten, és közgazdász diplomával rendelkezik. 1988 októberében csatlakozott a a Fiatal Demokraták Szövetségéhez (Fidesz), 1989 őszén a Budapest I. kerületi Fidesz-csoport alapító tagja. 1990-től a Fidesz országgyűlési képviselője, majd a párt budapesti főpolgármester-jelöltje. 1993 novemberében Fodor Gáborral és Molnár Péterrel együtt lemondott parlamenti mandátumáról és kilépett a Fideszből.

1994-től 1998-ig az SZDSZ országgyűlési képviselője, 1996-tól 1998-ig az SZDSZ Országos Tanácsának tagja volt. 1999-től 2000-ig a liberális párt ügyvivője, majd 2003 és 2005 között ismét az SZDSZ ügyvivője volt.

1994-1996-ig az Első Önkéntes Nyugdíjpénztár Ügyvezető igazgatója, 2002-től 2003-ig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) felügyelő bizottságának tagja, és 2002-2003-ban a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. igazgatóságának tagja, a Kopint-Datorg tudományos munkatársa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását