2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Személyi kérdésekről dönt a Fidesz csütörtökön

Parlamenti alelnököket és országgyűlési bizottsági tisztségviselőket is jelöl csütörtöki budapesti ülésén a Fidesz-KDNP-frakciószövetség. Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke kedden közölte az MTI-vel, hogy a párt országgyűlési képviselőcsoportja csütörtökön szavaz a parlamenti bizottsági tisztségviselőikről, akiknek nevét ezt követően hozzák nyilvánosságra.
2010. május 12. szerda 12:43 - HírExtra
Harrach Péter KDNP-frakcióvezető tájékoztatása szerint az már biztosan eldőlt, hogy az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság élén kereszténydemokrata politikus áll majd Lukács Tamás személyében. Mellette várhatóan még egy testületnek lesz KDNP-s vezetője, a Fidesz pedig 11 bizottságba delegálhat elnököt. (Az új parlamentben 19 állandó bizottság működik majd, amelyből hatnak lesz ellenzéki vezetője.)

Azt már tudni, hogy a KDNP Latorcai Jánost jelöli az Országgyűlés alelnökének. A párt javaslatáról végső döntés a frakciószövetség csütörtöki ülésén születik majd, amelyen a Fidesz is megnevezi két alelnökjelöltjét.

A házelnöki tisztségre a Fidesz jelöltje Schmitt Pál. Az Országgyűlés elnöke mellett öt alelnöke lesz az új Országgyűlésnek, ebből három kormánypárti. A parlament tisztségviselőit - a bizottságiakhoz hasonlóan - pénteken, a Ház alakuló ülésén választják meg a képviselők.

Az MTI úgy tudja, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség csütörtökön azt is véglegesíti, hogy az első törvénytervezet-csomagjukban - amelyben várhatóan mintegy tíz önálló képviselői indítvány lesz -, pontosan mely javaslatok szerepelnek majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását