2024. április 26. - Ervin

Pénzt keres a Fidesz

A Fidesz gyanúja szerint tízmillió forintos nagyságrendű, az egri kistérségi gyógypedagógiai szakszolgálat működtetésére elnyert pályázati pénzt tűnt el az egri önkormányzatnál az előző, szocialista-szabaddemokrata városvezetés idején - közölte pénteken s
2007. november 9. péntek 14:51 - Hírextra

Ebben a helyzetben képviselőként, bűnszövetségben, hivatali visszaéléssel elkövetett csalás, számviteli fegyelem megsértése és közokirat hamisítás miatt feljelentést tett a Heves Megyei Főügyészségen - tudatta Deák Boldizsár.

A politikus elmondta: 2006-ban úgy nyert el mintegy 20 millió forintot az önkormányzat a kistérségi gyógypedagógusi, pedagógiai szakszolgálat működtetésére, hogy az erre kiszemelt intézmény, az alapító okirata szerint nem is volt jogosult ennek a feladatnak az ellátására.

Az alapító okiratot később módosították, ám az elnyert forrást teljes egészében már nem fordították a szolgálat működtetésére és nyoma veszett 10 millió forintos nagyságrendű összegnek. Ez utóbbiról nem lehet tudni, hogy mire használták fel - fűzte hozzá.

Egerben nyolc évi szocialista-szabaddemokrata városvezetés után választották polgármesterré 2006-ban a helyi lokálpatrióta egylet színeiben induló Habis Lászlót. A jelöltet a teljes jobboldal támogatta, a többi között a Fidesz, a KDNP, az MDF, a Vállalkozók Pártja és más jobboldali szervezetek is. Ezen pártok képviselői alkotják a közgyűlés többségét.

Az MTI az üggyel kapcsolatban kereste Nagy Imrét, a megyeszékhely korábbi, szocialista polgármesterét, aki jelenleg is a város országgyűlési képviselője. A politikus saját telefonján és titkárán keresztül is elérhetetlen volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását