2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány hétfőn robbant

Hétfőn a miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés plenáris ülése - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke csütörtökön, a házbizottság ülését követően. A házelnök elmondta: a miniszterelnök felszólalását követően a bes
2008. február 14. csütörtök 14:44 - Hírextra
Szili Katalin az MTI-nek hangsúlyozta: nincs szó arról, hogy hétfőre a Kossuth téren a kordonnal védett területet ismét kibővítenék. Mint mondta, azt kérte a köztársasági őrezredtől, ha lehet, kerüljenek virágládák a fémkordon helyére.

A parlament jövő hétre tervezett napirendjéből kiderül, hogy hétfőn szavaznak a képviselők az Európai Unió csádi és közép-afrikai köztársaságbeli katonai műveleteiben történő magyar közreműködésről szóló beszámolóról. Szintén hétfőn lesz a végszavazása büntető törvénykönyv módosításának, amely a gyűlöletbeszéd kapcsán az emberi méltósághoz fűződő jog érvényesülésének érdekében korlátozná a szólásszabadsághoz fűződő jogot.

A Ház hétfőn megvitatja Kincses Gyula egészségügyi minisztériumi államtitkár korábban leszavazott interpellációs válaszával kapcsolatos bizottsági jelentést és erről döntenek is a képviselők. Decemberben az Országgyűlés nem fogadta el az államtitkárnak Áder János (Fidesz) interpellációjára adott válaszát. A képviselő a súlyosan mozgássérült gyerek és kísérője számára nyújtható támogatás felől érdeklődött.

Az Országgyűlés kedden kezdi tárgyalni a 2007-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepciót, valamint megvitatja és dönt a kis- és középvállalkozások 2003-2004, illetve 2005-2006-os helyzetéről, a gazdálkodási feltételrendszeréről szóló jelentésről.

A házelnök tájékoztatása szerint várhatóan február 25-én szavaz újra a Ház az ombudsmanjelöltekről, a köztársasági elnök által az adatvédelmi biztosi posztra jelölt Zombor Ferencről, valamint a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Fülöp Sándorról. Az Országgyűlés emberi jogi és kisebbségi bizottsága keddi ülésén nem találta alkalmasnak Zombor Ferencet az adatvédelmi biztosi poszt betöltésére, a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Fülöp Sándor kinevezését viszont támogatta.

Döntenek a képviselők a Magyar Rádió Közalapítvány elnökségéről, és ellenőrző testületéről, valamint a Független Rendészeti Panasztestület tagjairól is. Szili Katalin azt kérte a frakcióktól, hogy jövő csütörtökre alakítsák ki álláspontjukat a Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriuma ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását