2024. április 26. - Ervin

Az MSZP elveszítette a realitásérzékét Navracsics szerint

Navracsics Tibor szerint nem először történik meg, hogy egy politikust megcsal a realitásérzéke; a Fidesz frakcióvezetője internetes naplójának szerdai bejegyzésében a kormányfő keddi kijelentésére utalt, miszerint sem Magyarországon, sem a kormányon belü
2008. április 9. szerda 18:53 - Hírextra

"Nem először történik meg, hogy egy politikust megcsalja a realitásérzéke. Az archívumok megőriztek egy húsz évvel ezelőtti interjút, amelynek a lényege szintén az volt, hogy nincsen válság. Talán akkor is csak az interjúalany gondolta komolyan ezt a kijelentést" - írta naplójában a politikus.

Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy bár a kisebbségbe szorult párt kisebbségi kormányának feje szerint minden rendben van, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint ma Magyarországon közel ötszázezer a munkanélküliek száma, akik közül majd hetvenötezer huszonöt évnél fiatalabb.

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkanélküliségi és az inflációs várakozásokat folyamatosan fölfelé, a növekedési prognózisokat pedig lefelé kell módosítani, gyakorlatilag nincs érvényes konvergenciaprogram, mert minden mutató állandóan változik, és egyik várakozás sem teljesül.

"Persze egy hiteltelen politikus nem is tud hiteles politikát folytatni. A hiteltelen politika a kiszámíthatóságot tünteti el, a kiszámíthatatlanság pedig a stabilitást veszélyezteti" - írta a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor megjegyezte azt is, hogy a szocialisták szerint a kormányzásban sincs válság. Ezt cáfolandó leszögezte: gyakorlatilag nincs érdemi kormányelőterjesztés a parlament előtt, a koalíció éppen széthullott, a szocialisták kisebbségi kormányban készülődnek a túlélésre, bármibe is kerül.

"Ez szerintük nem válság. Nyilvánvalóan elveszítették a realitásérzéküket" - fogalmazott Navracsics Tibor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását