2024. május 3. - Tímea, Irma

Feloszlatta magát a képviselő-testület

Feloszlatta magát Gilvánfa képviselő-testülete, a döntés hátterében a polgármester és a képviselők megromlott viszonya áll - közölte a baranyai település jegyzője pénteken az MTI-vel.
2007. november 9. péntek 17:08 - Hírextra

A hattagú testület csütörtöki rendkívüli ülésén minősített többséggel döntött arról, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni Bogdán János független polgármesterrel - mondta el Kiss Mónika.
Hozzátette: a hivatalos indoklás szerint azért, mert a mintegy négyszáz lelket számláló falu első embere és a lakosság között nem megfelelő a kapcsolat.

Az MTI önkormányzati körökből úgy értesült, hogy a lépésre okot a polgármester vizsgálata szolgáltatott, mely azt hivatott kideríteni, kik törtek be a közelmúltban az önkormányzat raktárába.
Bogdán János arra tett utalást a képviselőknek, hogy a feltételezett elkövetők az ő rokonaik közül kerülhettek ki. A testületi tagok ezt sérelmezték, s fordultak a polgármester ellen.
Gilvánfán hamarosan időközi választást kell tartani.

A településsel kapcsolatos hír, hogy a hévizi önkormányzat meghívására pénteken több mint félszáz gilvánfai lakos érkezett a zalai városba. A vendégeket a városházán fogadták, majd egyebek között fürdőzés, városnézés, ebéd és múzeumlátogatás következett.

Vértes Árpád (független), a fürdőváros polgármestere az MTI kérdésére elmondta: Hévíz mindig is igyekezett segítséget nyújtani a szegényebb településeknek.

Bogdán János, Gilvánfa polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a településen élők most először kaptak lehetőséget igazi kirándulásra. A családok megélhetési problémákkal küszködnek, nagy részük még soha nem volt nyaralni. A 422 lakosú baranyai község 98 százaléka roma származású. A faluban nagy a munkanélküliség, mindössze 8-10 fő tud csak munkát vállalni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását