2024. április 27. - Zita

Világsztárok a Millenárison

Az EST svéd trió, a Caravan Palace francia együttes a Világsztárok a Millenárison, míg a Krzysztof Popek lengyel amerikai International Quintetje a Night Colors sorozat vendégeként ad koncertet a közeljövőben a budai kulturális intézményben.
2007. november 9. péntek 17:11 - Hírextra

Az Esbjörn Svensson Trio november 13-án, kedden lép fel a Teátrumban. Az együttes több mint egy évtizede létezik a jelenlegi felállásban, s az egyik legismertebb jazzformáció. Népszerűségüket elsősorban azzal magyarázzák, hogy többféle stílust ötvöznek a jazztől a popon át az elektronikus zenéig vagy a funkig. Rajongói között megtalálhatók a klasszikus zene kedvelői is. Az együttesben Esbjörn Svensson zongorázik, Dan Berglund bőgőzik és Magnus Östrom dobol.

Kitűnő koncertjeik mellett számos magas színvonalú lemezt is készítettek. A Winter in Venice című lemezüket például hazájuk Grammy-díjával tüntették ki. Esbjörn Svensson 2004 decemberében megkapta a European Artist of the Year címet.

November 16-án, jövő pénteken a francia Caravan Palace nevű, gypsy jazzt játszó formáció ad koncertet a Millenárison. Dalaik a harmincas évek hangulatát idézik, amellyel az elektronikus zene is jól megfér. A zenekar héttagú, a klasszikus hangszerek mellett mindenféle elektronikus szerkezetet is programot szólaltatnak meg.

Az előzenekar ezen az estén a hazai cigányzenei hagyományokból építkező Nomada együttes, amelyet Balog Gusztáv roma származású énekes-gitáros alapított.

A lengyel-amerikai Krzysztof Popek International Quintet november 24-én, a Night Colors sorozatban lép fel. Krzysztof Popek az első számú lengyel dzsesszfuvolás együttesében a trombita, szárnykürt és az altfuvola adja a különleges hangzást. Az együtteshez csatlakozik ezen az estén Stephen Scot, aki Wynton Marsalisszal és Sonny Rollinsszal zongorázott. A nagybőgős Cameron Brown Chet Baker, Art Blakey és Archie Shepp zenésztársa volt, míg Victor Lewis dobos többek között Stan Getzcel dolgozott többek között. A lengyel zenészek - Piotr Wojtasik (trombita, zeneszerző), valamint Krzysztof Popek (fuvola, zeneszerző) szakmai körökben nagy tekintélynek örvend, de szereti őket a jazzt értő közönség is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását