2024. május 17. - Paszkál

Estére dől el a mátraszőlősi iskola sorsa

Szerda délutánra eldőlhet, hogy lesz e tanítás a mátraszőlősi általános iskolában. A helyi és a kisebbségi önkormányzat valamint az oktatási minisztérium képviselői kedden estig egyeztettek. A polgármester közlése szerint több megoldást is kidolgoztak az
2007. szeptember 12. szerda 09:59 - Hírextra
A mátraszőlősi általános iskola kapuit ugyan kinyitották hétfőn, oktatás azonban továbbra sincs az intézményben. A bezárásáról egy héttel a tanév kezdete előtt döntött a helyi önkormányzat, anyagi okokra hivatkozva.

A csaknem 40 diáknak múlt hétfőtől a szomszédos pásztói iskolába kellene járnia. A szülők azonban nem hajlandók a helyi iskolából elvinni a gyereküket. Amíg nem találnak valamiféle megoldást, napközben segítők, vagyis az iskola elbocsátott tanárai felügyelnek a diákokra.

A település polgármestere szerint legalább 20 millió forint kellene ahhoz, hogy újra működhessen az iskola, ennyi pénzük viszont nincs. "Azon dolgozunk, hogy a rendelkezésre álló anyagi feltételek mellett biztosítani tudjuk a minimális feltételeket az iskola működtetéséhez" - nyilatkozta korábban a Független Hírügynökségnek Tóth Gyula, Mátraszőlős polgármestere. Kedden estébe nyúló egyeztetést tartottak a helyi és a kisebbségi önkormányzat, valamint az oktatási minisztérium képviselői. A polgármester közlése szerint több megoldást is kidolgoztak, de végleges döntést a szerda délutánra összehívott testületi ülésen hoz az önkormányzat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását