2024. április 30. - Katalin, Kitti

Emelkedhetnek a tarifák

Jövőre az idei, átlagosan 13 százalékos BKV- tarifaemelésnél nagyobb mértékű drágulást elképzelhetetlennek tartanak a fővárosi kormánypárti politikusok, akik szerint az InfoRádióban közölt 25 százalékos emelési alternatívának nincs semmi realitása. Hagyó
2007. november 9. péntek 07:32 - Hírextra

A szocialista politikus részletek kifejtése nélkül a fogyasztóbarát elgondolások között említette a nagycsaládosok kedvezményét, az év közben vásárolt éves bérlet 365 napos érvényességét és az sms-jellegű jegyvásárlást, Újdonság lenne az is, hogy éjszaka más, drágább jeggyel lehetne utazni, mint napközben. Azt a sajtóban megjelent ötletet, miszerint a dolgozói bérlet hétvégén, illetve éjszaka ne legyen érvényes, abszurdnak tartja a politikus, mint hangsúlyozta, ilyen javaslatot nem írna alá.

Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke az MTI-nek elmondta, hogy még semmilyen tarifaemelési, illetve menetrend-módosítási javaslat nem jutott el a bizottsághoz. Az SZDSZ-frakció is csak a jövő hét végén tárgyal ezekről a kérdésekről - jegyezte meg. A szabad demokrata politikus nagyon rossznak tartja annak a "rendszerváltás előtti taktikának a továbbélését", hogy először igen nagy mértékű áremelésekről szivárogtatnak ki javaslatot , hogy azután "az emberek örüljenek" annak, kisebb lesz a drágulás. Közölte, egyetért Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesnek a Népszabadság című lapban csütörtökön ez ügyben megjelent nyilatkozatával is. A városvezető ebben "erősen nehezményezte, hogy a tulajdonos főváros is a sajtóból értesült a BKV díjemelési javaslatairól, amit elfogadhatatlannak tart".

Lakos Imre úgy fogalmazott, "elképesztő dolog", hogy hónapok óta ilyen jellegű kommunikáció zajlik a BKV háza táján". Hangsúlyozta, hogy a tarifaemeléseknél "nem lehet elrugaszkodni a valóságtól, figyelemmel kell lenni az emberek teherbíró képességére is". A hírekben szereplő, szerinte irreális mértékű 25 százalékos díjemelést biztosan nem szavazná meg a közgyűlés - jegyezte meg.

Tarlós István Fidesz-frakcióvezető az MTI megkeresésére nem reagált. Egy napilapnak azt nyilatkozta, hogy a közszolgáltatások árának emelési mértékét túlzónak tartja. Szerinte e javaslatok azt jelzik, hogy a presztízsberuházásokat erőltető városvezetés elhanyagolja a város működtetését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását