2024. április 24. - György

Sűrítették a járatokat

Gyakrabban járnak hajnal óta a fővárosi temetőket érintő buszok és villamosok; komolyabb fennakadás egyelőre sehol sincs, de több helyen késnek a járatok - közölte a BKV fődiszpécsere csütörtökön az MTI-vel.
2007. november 1. csütörtök 12:05 - Hírextra

Az Új köztemető környékén egyre zsúfoltabbak a 95-ös, 68-as és 68/A jelzésű buszok, ezért a közlekedési vállalat azt kéri: aki teheti, inkább villamossal utazzon.

A 28-as és a 37-es villamos a józsefvárosi Népszínház utcából, míg a temetői különjárat, a 37/B a Keleti pályaudvar melletti Baross utcából indul az Új köztemetőhöz.

A temetőket érintő villamos- és buszjáratok a szokásosnál sokkal sűrűbben járnak; az Erzsébeti temetőhöz, a Megyeri temetőhöz, a Csepeli temetőhöz, a Budafoki temetőhöz, az Új köztemetőhöz, illetve annak izraelita részéhez, valamint az Óbudai temetőhöz több rendkívüli járat is indul.

A négynapos ünnepi hétvégén a BKV csuklós járműveket állított forgalomba.

A fővárosi önkormányzat világhálós honlapján közzétett tájékoztatás szerint a budapesti temetők november 4-ig reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. A temetői irodákban péntekig ügyeletet tartanak a látogatók számára 7.30 és 17 óra között.

Csütörtökön és pénteken a Fiumei úti Sírkert és az Új köztemető kivételével a temetőkbe nem lehet gépkocsival behajtani. Ez alól csak az uniós országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatót szállító gépjármű kivétel; ezek az autók időkorlátozás nélkül behajthatnak a temetőkbe, ha a temetői gyalogosforgalom ezt lehetővé teszi.

Rendkívül indokolt esetben a temető igazgatója, vagy megbízottja a nagyon idős, illetve járóképtelen, de mozgáskorlátozott igazolvánnyal nem rendelkező személyt szállító gépkocsit is beengedheti a temetőbe reggel és déli 12 óra között.

A temetőkben megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását