2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bűnbánó bliccelők

Hárommillió forintot fizettek be a BKV-bliccelők, amióta meghirdette a cég az adósságok kedvezményes rendezési lehetőségét - tudta meg a Független Hírügynökség. Az akció még a felénél sem tart. 15 milliárd forintos tartozásának csak töredékéhez juthat hoz
2007. november 1. csütörtök 14:25 - Hírextra

A BKV október 18-án jelentette be, hogy elengedi a 2002 októbere óta kiszabott bírságok ötödét mindenkinek, aki egy hónapon belül rendezi adósságát. Ehhez létrehoztak egy telefonos ügyfélszolgálatot is, az 555-7888-at kell hívnia, aki meg akarja tudni, mekkora tartozása van és hogyan tudja azt rendezni.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta, október utolsó napjáig 3 millió forintot fizettek be a bliccelők, a legkisebb összeg 7200 forint volt, a legnagyobb 300 ezer. Hozzátette: naponta 150-200-an érdeklődnek adósságukról, illetve a kedvezményes befizetésről.

Regőczi Miklós hangsúlyozta, hogy november 18-ig él az akció, utána jönnek a behajtók.
Közbeszerzési pályázaton választják ki, mely cégeknek adja el követeléseit a BKV, korábban úgy volt, hogy november közepén már munkához láthatnak a behajtók, de az eljárás jelenlegi állása szerint ez januárra tolódik.

A BKV a kiválasztott cégekre bízza a módszert, így nem tudni, hogy előbb levélben keresik meg a visszaeső bliccelőket vagy rögtön személyesen, netán a munkahelyen - megszégyenítve így az érintettet.

Egymillió hatszázezer ember tartozik a budapesti közlekedési vállalatnak - összesen 15 milliárd forinttal. Ebből a pénzből 250 legújabb típusú csuklós, légkondicionált buszt lehetne venni vagy be lehetne fejezni az 1-es villamos budai meghosszabbítását.

A BKV járművein átlagosan félpercenként büntetnek meg utasokat, mert nincs érvényes jegyük, vagy bérletetük. Hatan egyébként egymillió forintnál is többel tartoznak, a legnagyobb adósnak 2,3 millió forintot kellene befizetnie.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását