2024. április 20. - Tivadar

A Fidesz most támogat

A Fidesz támogatja a szakszervezetek az egészségbiztosítás átalakítása ellen november 21-re szervezett rendezvényeit - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteken az MTI-vel, miután Orbán Viktor, a Fidesz elnöke találkozott Gaskó Istvánnal, a Lig
2007. november 9. péntek 20:40 - Hírextra

A pártelnök és a szakszervezeti vezető a találkozón a több-biztosítós egészségügyi rendszer bevezetéséről tárgyalt, és egyetértettek abban, hogy az egészségügy üzleti alapokra helyezése elfogadhatatlan, mert tovább mélyíti a szociális válságot - olvasható a közleményben.

A kommüniké szerint a Fidesz elnöke elmondta: fontosnak tartja, hogy a magyar társadalom meg tudja védeni alapvető érdekeit, ezért a Fidesz szolidaritásáról biztosítja és támogatja a szakszervezeteknek a társadalmi szolidaritás napján szervezett rendezvényeit.

Szijjártó Péter szerint a több-biztosítós rendszerben a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés nem jog, hanem kiváltság lesz.

Gaskó István október 26-án jelentette be, hogy tiltakozó akciókat, várhatóan több területen ágazati sztrájkot és tüntetést hirdet november 21-re a Liga Szakszervezetek az egészségbiztosítás tervezett átalakítása miatt.

A szakszervezet november 21-én, amelyet a társadalmi szolidaritás napjának tekint, tüntetést szervez a fővárosban az Alkotmány utca és a Kossuth Lajos tér találkozásánál.

A tiltakozó akciót támogatja a Magyar Orvosi Kamara, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Munkástanácsok Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, valamint a Professzorok Batthyány Köre.
Az Országgyűlésben szerdán kezdődik az egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről szóló törvényjavaslat általános vitája.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását