2024. május 4. - Mónika, Flórián

Voyeur színház

A Kukucskáló színház program keretében Az aranyember nyilvános próbájára várja jövő kedden a közönséget az egri Gárdonyi Géza Színház. Jókai Mór egyik legnépszerűbb, és legizgalmasabb regényét Blaskó Balázs rendezi, a főhőst pedig Hüse Csaba személyesíti
2007. november 8. csütörtök 12:26 - Hírextra
A regényből született darabot, amelynek bemutatóját november 23-án tartják, Magyar Fruzsina dramaturg alkalmazta színpadra - mondta Pilisy Csenge.

Mint hozzátette, a bemutatót megelőzően a publikum lehetőséget kap arra, hogy a teátrum úgynevezett Kukucskáló színház programja keretében betekintést nyerjen a produkció megszületésének körülményeibe. A nyilvános próbára november 13-án várják a kíváncsi nézőket.
A darabban a közönség megtalálhatja a nagy mesék szinte valamennyi színes kellékét: a rettenthetetlen hőst, a velejéig gonosz ármánykodót, lélegzetelállító kalandokat és a tiszta szerelmet - mondta kedvcsinálóként a sajtószóvivő.

Megjegyezte: a történet első látásra tipikus XIX. századi romantikus kalandregényként indul, az erős és bátor hajóskapitány dacol a tomboló erőkkel, majd a kiállt próbatétel jutalmaként ölébe pottyan egy mesés kincs, és a titokzatos keleti szépség, Tímea.

Tímár Mihály azonban csak látszólag legyőzhetetlen mesehős. Éppen ellenkezőleg, modern, XX-XXI. századi figura emberi gondokkal és kétségekkel, aki előtt a véletlenül szerzett vagyon egy lelki pokol kapuit nyitja meg - mutatott rá Pilisy Csenge.

A vagyonával csak csodálatot tud kiváltani környezetéből és Tímeából is. Életében nincsen szeretet, egészen addig, míg rá nem talál a Senki szigetén Noémire és a boldogság lehetőségére. Az igazi dráma azonban csak most kezdődik. Ugyanis felvetődik a kérdés, hogy a boldogság ígéretéért lehetséges-e elmenekülni egy felépített élethelyzetből - folytatta a sajtóreferens.
Tímár Mihály belső konfliktusa sokunkat érinthet, a regény egyben a korai kapitalizmus világának kritikája, ami aktuálissá teszi a jelenkor Magyarországán is - hangsúlyozta Pilisy Csenge.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását