2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Az egészség nemzeti érték"

Segítve és ösztönözve a mindenkori kormányzatnak az állampolgárok érdekében megvalósuló törekvéseit, a Patikapénztár és az Új Pillér 2007 őszén "Az egészség nemzeti érték" elnevezéssel egész Magyarországot felölelő összefogást indít.
2007. november 8. csütörtök 16:47 - Hírextra
Az ország jövője megkívánja tőlünk, hogy az egészséget és az egészségügyet Magyarország stratégiai ágazatának tekintsük, melynek fejlesztése az egész nemzet ügye, alapvető fontosságú méltó helyünk eléréséhez az Európai Unió közösségében is.

Az összefogást a budapesti Batthány térnél horgonyzó Gróf Széchenyi konferenciahajón megrendezésre kerülő november 15-én (csütörtök) konferencián indítjuk útjára. A konferencia első részének középpontjában az összefogás hátterének, céljainak, eszközeinek bemutatása áll, különös tekintettel az Európai Unió elveire (Lukács Marianna, dr. Szabó Sándor, Orosz Éva). A délelőtti előadások zárásaként a Magyar Parlamenti pártok vezető egészségpolitikusai értékelik az elhangzottakat (Kökény Mihály, Mikola István, Csáky András, Béki Gabriella).

Az ebéd utáni rész "Az egészség nemzeti érték" gyakorlati megvalósíthatósága jegyében zajlik: Bokros Lajos az összefogás sikertényezőiről és az esetleges buktatóiról beszél, majd a második kerekasztal azoké, akiken az ügy majd áll vagy bukik: főszerepben az egészségügyi szféra. Orvosok, gyógyszerészek, egészségpénztárak közösen álmodják meg az egészségipar szerepét a sikerhez vezető úton.

Mint ismeretes, az öngondoskodásra épülő egészségpénztárak jelenleg már 800 ezer család egészségügyi szolgáltatásait szervezik, évente az OEP kiadásainak 2,5%-nak megfelelő többletforrást juttatva az egészségügybe.

Jelentkezés és további információ: www.patikapenztar.hu vagy www.ujpiller.hu.
Forrás: MTI/OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását