2024. április 28. - Valéria

Újra lehet korit csatolni a Ligetben

A tavalyinál 70-100 forinttal drágább belépő árakkal, a korábbi évek nyitva tartási rendjével, pénteken délután megnyitja kapuit a városligeti műjégpálya. Bartha László, az intézmény igazgatója szerdai tájékoztatóján elmondta, hogy a várhatóan március 2-i
2007. november 7. szerda 14:37 - Hírextra
Emellett az első néhány hétben még csökkentett jégterülettel üzemelnek, s csak november végére alakul ki az idei pályaméret. A szezonnyitásra mintegy 20 millió forint értékű, apró korszerűsítésekkel készültek.

Szabó István, a főpolgármesteri hivatal sportügyosztályának vezetője elmondta, hogy a tavaly megépült hűtőház után 4,6 milliárd forintos korszerűsítési programmal szeretnék folytatni a műjég rekonstrukcióját. Bíznak abban, a hó végén a kormány támogatja majd, hogy EU-forrásból folytatódjon a rekonstrukció. Ha ez netán mégsem sikerülne, akkor az épület felújítását vállalkozói tőke bevonásával végeznék. A tómeder eredeti állapotra való kimélyítéséhez, az új csővezeték-rendszerhez szükséges pénzt ez esetben a főváros biztosítaná. A fővárosi önkormányzat finanszírozta a hűtőgépház egymilliárd forintos rekonstrukcióját is - tette hozzá.

Az osztályvezető szerint, ha meglesz az EU-forrás, jövő nyáron megújulhat a tómeder és a vezetékrendszer, s így 2009 tavaszától többévi szünet után már ismét lehetne csónakázni a több mint egy méter méllyé váló tavon.

Bartha László kérdésre hozzátette, hogy a rekonstrukció után egy hokipályával, 2.000 négyzetméterrel kibővülne a jelenlegi 12 ezer négyzetméteres jégfelület.

A belépőért hétfőtől péntek délig 700 forintot, péntek délutántól vasárnap estig 970 forintot kell fizetni. A 11 alkalomra érvényes hétközi bérletért 7.000 forintot, az ugyanennyi időre szóló hétvégi bérletért 9.700 forintot, a nyugdíjas szezonbérletért pedig 4.000 forintot kell fizetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását