2024. április 27. - Zita

Narancssárga riasztás

Dunántúlon a viharos széllökések, Kelet-Magyarországon a sok csapadék okozhat gondot szerdán, a Meteorológiai Szolgálat várhatóan kora délelőtt narancssárga riasztást ad ki - tájékoztatta Kolláth Kornél meteorológus az MTI-t.
2008. július 23. szerda 08:36 - Hírextra
Főként a Dunántúl északi részén lehet viharos, akár 100 kilométer/órás széllökésekre számítani. A vihar helyenként fákat dönthet ki és megrongálhatja a tetőszerkezeteket is. Az erős észak-nyugati szél egész nap gondokat okozhat, és még csütörtökön is számítani kell 80 km/órás lökésekre - mondta a meteorológus.

Az ország keleti részén - az Északi-középhegységben és az Alföld északi részén - a sok csapadékkal lehetnek problémák: a nap folyamán 20-40 milliméter eső is eshet ezeken a területeken. A sok eső akár pincéket is elönthet - tette hozzá.

A fővárost valószínűleg nem éri el a viharos szél, de széllökésekre Budapesten is számítani kell, csakúgy mint nagy mennyiségű csapadékra - mondta Kolláth Kornél.

Az európai időjárási vészjelző rendszer három fokozatot különböztet meg. A sárga a potenciálisan veszélyes jelenségeket, a narancssárga és a piros szín már a veszélyt jelzi. A piros fokozatú riasztásnál az adott régió nagy részét érintő heves zivatar várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását