2022. szeptember 28. - Vencel

Törvényjavaslat a párt- és kampányfinanszírozás átláthatóságáról

A törvényjavaslat célja, hogy a párt-, és kampányfinanszírozás rendszerét átláthatóbbá tegye, és a visszaélések lehetőségét korlátozza. Erről Puch László szocialista országgyűlési képviselő beszélt a pártfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló javaslat
2007. november 7. szerda 16:17 - Hírextra
Hozzátette: a pártok működése demokratikus szükséglet, amit tisztán magánforrásból nem lehet finanszírozni, az állami támogatást azonban szabályozni kell. Kiemelte: esélyegyenlőséget kell teremteni a pártok közt, hogy ne az anyagi lehetőségek döntsék el a választásokat.

Elmondta, hogy a javaslat a párt állami támogatását a képviselőnkénti egymillió forintról tízmillió forintra emeli fel, ugyanakkor a természetes személyekre korlátozza az adománygyűjtő tevékenységet. A javaslat emellett a pártok számviteli kötelezettségének megteremtésével világos és átlátható kereteket teremt a pártfinanszírozás ellenőrzéséhez - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását