2024. április 25. - Márk

Főszerepben a farmer

A világ egyik legkedveltebb viselete, a farmer a főszereplője annak a kiállításnak, amelynek a Néprajzi Múzeum ad otthont. A pápai Kékfestő Múzeum érdekes gyűjteményét bemutató tárlatot kedden nyitották meg a Kossuth téri testvérintézményben.
2007. november 7. szerda 06:50 - Hírextra

A farmer nem csupán egy ruhaanyagféle vagy viselet a sok közül. Évtizedekig elérhetetlen álom volt sok fiatal számára Magyarországon.

A világ egyik legerősebb, speciálisan szövött, ezért különösen strapabíró kelméjét és a belőle készült ruhákat 1977-ben kezdték el gyártani Magyarországon. Ma is féltucatnyi helyen készítenek Magyarországon farmervászonból készített holmikat - árulta el az MTI tudósítójának Frazon Zsófia, a Néprajzi Múzeum munkatársa.

A kiállításon többnyire nadrágok és más farmervászonból varrt viseletek láthatók, ám ez az esemény nem az aktuális divatról szól, hanem inkább összefoglaló és visszatekintés, hiszen e ruhadarabok egy része egészen visszanyúlik a nyolcvanas évekbe.

A hajdan egyszerű munkásruhának indult, majd világszerte példátlan karriert befutó viselet anyagát és gyártási technológiáját is bemutatja a kiállítás egyik részlege.
A pápai Kékfestő Múzeum vendégkiállítása március 16-ig várja a látogatókat a Néprajzi Múzeumban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását