2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tizenkétezren látták a kiállítást

Mintegy tizenkétezren tekintették meg a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában a vasárnap zárult Picasso-kiállítást és hasonló számú vendéget vonzott a több mint százhúsz kortárs művész alkotásaiból összeállított Vásárhelyi Őszi Tárlat is - közölte Nagy Imr
2008. december 1. hétfő 13:00 - Hírextra
Helyes döntés volt az őszi tárlattal párhuzamosan rendezni a Picasso kerámiáit bemutató kiállítást, hiszen míg tavaly csupán ötezer látogatót vonzott a kortárs seregszemle, idén csaknem két és félszer ennyien voltak kíváncsiak a mai magyar alkotók műveire - mondta a szakember.

Az igazgató rendkívül sikeresnek ítélte meg mindkét kiállítást, hiszen Hódmezővásárhely valamivel több mint negyvenezer lakójához viszonyítva kiemelkedőnek mondható a látogatók száma.
Az idei Vásárhelyi Őszi Tárlat szakmai rangját és az iránta megnyilvánuló érdeklődést az is jelezte, hogy 235 művész összesen 569 műalkotást adott be rá. A kilenc tagú szakmai zsűri augusztus elején ebből az anyagból összesen 126 alkotó 194 művet válogatta ki.

A Picasso-tárlat gerincét adó művek Hódmezővásárhely testvérvárosából, a dél-franciaországi Vallauris-ból érkeztek. Az október 5-én nyílt kiállításon Picasso negyvenegy kerámiatárgya mellett egy tizenhárom kerámiaérmet tartalmazó táblát, tizenkét linómetszetet, öt grafikát és a művész vallauris-i munkásságát megörökítő fényképsorozatot láthatott a közönség.

Nagy Imre elmondta, hogy a következő hónapokban az Alföldi Galériában az idén hetvenedik születésnapját ünneplő Erdős Péter gyűjteményes kiállításával várják majd a közönséget. Jövőre kiállít majd Hódmezővásárhelyen a hatvanéves Kárpáti Tamás, aki az őszi tárlatok rendszeres résztvevője, valamint Földi Péter, a hazai kortárs piktográfia egyik meghatározó alakja is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását