2024. július 21. - Dániel, Daniella

Plüssbabák a gyerekekért

Négymillió eurót szándékozik összegyűjteni plüssfigurák eladásából a világ leghíresebb skandináv lakberendezési áruházlánca. A befolyó összegből 2008-ban 9 országban 12 oktatási programot finanszíroznak.
2007. november 6. kedd 17:20 - Hírextra
Egy iskola számára az egyeurós összeg körülbelül 20 darab ceruza és 2 vonalzókészlet megvásárlását jelenti. Az IKEA az UNICEF-fel együttműködve szeretné elérhetővé tenni minden gyermek számára a tanulás lehetőségét és a jobb életkörülményeket.

A 2007. évi akció során befolyó összegből - az iskolai kellékek beszerzésén túl - a vízellátást és az illemhelyek színvonalát javítják majd.

Az idei kampány albániai, bangladesi, kínai, elefántcsontparti, indiai, pakisztáni, oroszországi, Sierra Leone-i és vietnámi projekteket támogat.

A puha állatfigurák megvásárlása során - függetlenül azok árától - egy eurót adományoz az IKEA az UNICEF és a Save the Children szervezetek számára.

Immár második éve, 2005 óta minden novemberben elindul az "1 euró egy egész vagyon, amely mosolyt csalhat a gyerek arcára" nevű jótékonysági akció.

Tavaly az áruházlánc összesen 6,9 millió eurót gyűjtött össze és utalt át a világ legnagyobb gyermekvédelmi szervezeteinek. Az idei kampány célja további négymillió euró összegyűjtése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását