2024. április 29. - Péter

Teniszrekord született

Megdöntötték a leghosszabb teniszmérkőzés világrekordját - legalábbis az amatőrök között. A két lelkes svájci egyetemista 26 órán és 15 percen át tartó mérkőzésével az osztrákok rekordját adta át a múltnak.
2007. november 6. kedd 17:24 - Hírextra

Ciril Kammermann és Simon Munziger november 3-án kezdte meg a maratoni összecsapást, a meccs november 4-én ért véget. A fehér sport történelmének leghosszabb mérkőzésén megszakítás nélkül 56 szettet játszottak le.

A 24, illetve 18 éves játékosok 10 perccel szárnyalták túl az eddigi 26 óra 5 perces rekordot, amelyet az osztrák Hannes Hörndler és Patrick Fehringer állított fel 2006-ban.

A helvét teniszjátékosoknak a sportág szabályai szerint a térfélcseréknél előírt pihenő mellett óránként 5 perc szusszanás járt - ennyit engedélyezett a Guinness World Records TM Corporation. A két fiatalember a mérkőzés alatt egyébként headseten keresztül interjúkat is adott, így az egész világ "belülről" figyelhette a eredmény, és a játékosok fizikai állapotának alakulását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását