2024. április 20. - Tivadar

Havonta 3000 új AIDS-es Kínában

Gyorsul az AIDS terjedése Kínában, a HIV-vírussal fertőzött új esetek száma havi 3000 fölé emelkedett, és ezek közül azoknak az aránya növekszik, akik szexuális úton kapták el a betegséget.
2007. november 6. kedd 17:16 - Hírextra
A China Daily kínai napilap szerint Kínában idén január és október között havonta átlagosan 3223 új HIV-fertőzéses esetet jegyeztek fel, az Újkína hírügynökség az év első felében havonta átlagosan 3090 új fertőzésről számolt be.

A 2007 első felében ismertté vált esetek közel 38 százaléka szexuális úton kapta el a vírust, a tavalyi évben a hasonló módon fertőzöttek aránya még 30 százalék volt - mondta Vang Ning (Wang Ning), a kínai betegségellenőrzési és -megelőzési központ helyettes vezetője.

Idén eddig Kínában az AIDS több mint 3000 embert ölt meg - hangsúlyozta Vang.

A világ legnépesebb országát az utóbbi években egyre jobban fenyegeti az AIDS, amelyet egykor a Nyugat betegségének tekintettek.

Szeptember végén közzétett hivatalos adatok szerint az ázsiai országban mintegy 220 ezer a vírushordozók száma, egynegyedüknél pedig már kialakult az AIDS-betegség.

Az Egyesült Nemzetek becslései szerint jóval aggasztóbb a helyzet, a nemzetközi szervezet szerint ugyanis a HIV-fertőzöttek és AIDS-betegek valós száma Kínában 650 ezerre tehető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását