2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Lobbizunk a díszvendégségért

A Pekingi Nemzetközi Könyvvásár díszvendégi helyéért lobbizik Magyarország - mondta Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára Pekingben.
2008. szeptember 6. szombat 13:30 - Hírextra
Az áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon kétéves előkészítési munkát követően Kína töltötte be a díszvendég ország tisztét. A tavaszi rendezvénysorozaton Kínát képviselő Vu Su-lin (Wu Shulin), aki a kínai sajtóügyi hatóság (GAPP) igazgatóhelyettese, a magyar könyvkiadókat a szeptemberi Pekingi Nemzetközi Könyvvásárra hívta meg.

Schneider Márta szerint Magyarország talán már 2010-ben, de jó eséllyel 2011-ben lehet a Pekingi Nemzetközi Könyvvásár díszvendége.

A megkülönböztetett szerepet betöltő ország egy 1000 négyzetméteres standon lehet jelen az ötnapos rendezvényen, amely a könyvek bemutatásán kívül számtalan lehetőséget teremt Magyarországnak, ennek eléréséhez azonban hosszan kell lobbizni, és a már meglévő kapcsolatokat is tovább kell építeni - mondta a szakállamtitkár.

"A kínai könyvpiacon a magyar klasszikus kultúrával már tisztában vannak, a kortárs irodalom azonban még hiányzik a palettáról. Ez az, ami nagyon érdekli a kínai értelmiséget, és ebben Magyarország európai szinten is jó helyen áll" - mondta Schneider Márta hozzátéve, hogy a XX. század történelme, az 56-os forradalom, vagy a szocializmus időszaka is azok közé az érdekes témák közé tartoznak, amelyek rajta lesznek a kínai kiadóknak felajánlott palettán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását