2024. április 26. - Ervin

A Fidesz tiltakozik

A Fidesz azt követeli a kormánytól, hogy mondjon le az egészségbiztosítás privatizálásáról - jelentette ki Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2007. október 30. kedd 21:07 - Hírextra
Azt kérjük, üzenjük, követeljük a kormánytól, hogy mondjon le a társadalombiztosítás és az egészségbiztosítás privatizálásáról, hagyja békén az embereket, és foglalkozzon a jelenlegi rendszer fokozatos továbbfejlesztésével - mondta Mikola István.

A fideszes politikus szerint Budai Bernadett kormányszóvivő állításával ellentétben még mindig nem kapták meg a egészségbiztosítás reformjáról szóló törvényjavaslatot, holott a kormány már november 13-án parlamentben akar róla tárgyalni.

(Budai Bernadett szerint a tervezet szövege nap folyamán már olvasható a parlament internetes oldalán.)

Mikola István azt mondta, a fő baj nem az, hogy a Fidesz nem tudja, miről szól a törvényjavaslat, hanem 10 millió polgár sem tudja, mire készüljön. Szerinte a háttérben, a kulisszák mögött "véres küzdelem" folyik a koalíciós partnerek között.

Hangsúlyozta: az egészségbiztosítás 10 millió polgár és az állam között fennálló társadalmi szerződés, amelyet nem lehet egyoldalúan megszüntetni, főleg úgy nem, hogy csak néhány nappal a tervezett parlamenti vita előtt tudható, miről szól a kormány javaslata.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását