2024. április 18. - Andrea, Ilma

Aláírásgyűjtés reloaded

A jövő héten kezdődik a szociális népszavazáshoz szükséges aláírások gyűjtésének második szakasza; az elmúlt egy év tapasztalataiból okulva úgy gondoljuk, az aláírások mennyiségével is dokumentálni kell, hogy valós támogatással bír a kezdeményezés - mondt
2007. október 30. kedd 20:58 - Hírextra
Bízunk abban, hogy az Országos Választási Bizottság amilyen gyorsan csak lehet hitelesíti az aláírásokat - hangsúlyozta Navracsics Tibor. Hozzátette: a petíció, az újabb aláírásgyűjtési akció további nyomatékot ad a szavuknak.

A szociális népszavazás második fázisában indítjuk a támogató petíciót - jelentette ki Navracsics Tibor. Mint elhangzott, "Töröljük el együtt a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a tandíjat!" feliratú szórólapok aláírására kérik majd a választópolgárokat, az adatkezelési jogszabályok maximális betartásával.
A frakcióvezető szerint a népszavazási kezdeményezés további támogatása mellett az a cél, hogy ha majd indul a népszavazási kampány, akkor annak az eseményeiről tudják értesíteni a petíciót aláírókat, ugyanis a szórólapra lakcímüket, e-mail címüket és a telefonszámukat is ráírják.

Ha meglesz a népszavazás időpontja, természetesen a részvételre buzdító kampány is beindul - tette hozzá Navracsics Tibor. Közlése szerint a petíció aláírásgyűjtése Veszprém belvárosában november 7-től indul majd, illetve a Fidesz-irodába is várják a három kérdéssel egyetértő állampolgárokat. A jövő héten országszerte gyűjtik majd a petícióra az aláírásokat.

Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy a 48 órás aláírás-gyűjtés során kérdésenként a tervezett 200 ezer helyett 500 ezer aláírás gyűlt össze. Ismertetése szerint Veszprémben órák alatt több mint hatezer aláírás gyűlt össze, ami azt jelenti, hogy a város 47 ezer 600 választópolgárnak 13 százaléka már az első szakaszban aláírta az íveket.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását