2024. április 18. - Andrea, Ilma

Nem lehet elég korán kezdeni

Viszonylag korán, többnyire már 10 éves koruk előtt használni kezdik az internetet a hazai gyerekek - derült ki az NRC Piackutató felméréséből. A kutatás szerint a kicsik főleg játszani szoktak a világhálón, a nagyobbak viszont már iskolai feladatok megol
2007. október 29. hétfő 11:06 - Hírextra
A felmérést idén nyáron végezték, 2500 15 évesnél fiatalabb internetező gyerek bevonásával. Mint kiderült, a 11-14 évesek több, mint fele évek óta használja a világhálót, a 7-10 évesek kétharmada az utóbbi egy évben kezdett netezni, az ennél is fiatalabbak 55 százaléka pedig az elmúlt pár hónapban lett felhasználó.

A 6 évesek 80 százaléka csak játszik, 71 százaléka gyerekeknek szóló oldalakat látogat, 56 százalék pedig meséket néz az interneten. A 7-14 évesek többsége is főleg játékokra használja a netet, de jó részük már e-mailezik is. Az NRC kutatásából kiderült: minden második internetező gyermek kattintott már internetes hirdetésre, az iskoláskorú gyermekek több mint fele pedig szokott idegennyelvű weboldalakat is látogatni. A 7-10 évesek 32 százaléka, a 11-14 éveseknek pedig 63 százaléka iskolai feladatok megoldásához is használja a világhálót. Chatelni is a nagyobbak szoktak: a 11-14 éveseknek már 66 százaléka "beszélget" az interneten.

A gyerekek többsége nem szörfölhet szabadon a világhálón, mivel szülei ellenőrzik és korlátozzák a hozzáférést. 6 éves korig ötből négy gyerek csak szülői felügyelet mellett internetezhet; a 11-14 évesek körében viszont már csak 44 százalék ez az arány, 79 százalék pedig leggyakrabban egyedül ül a gép elé.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását