2024. április 26. - Ervin

Nyelvtanuló ovisok

Angolul és németül tanulhatnak a gyerekek az egyik szombathelyi önkormányzati óvodában. Az állandó lakosú szülők gyermekeinek nyelvtanulási költségeit a város állja. Két éven belül az összes szombathelyi oviban lehet majd ismerkedni idegennyelvekkel.
2007. október 25. csütörtök 07:59 - Hírextra
A városban fokozatosan vezetik be a nyelvtanítást. Egyelőre csak a Szűrcsapó utcai óvodában foglalkoznak a kicsik idegen-nyelvi képzésével, de a szombathelyi önkormányzat idővel minden óvodásnak biztosítja a lehetőséget. Ez évente 50 millió forintjába kerül a városnak, de az alpolgármester szerint megéri a befektetés.

"Funkcionális analfabétákat nevelünk az oktatásban, hogyha nem tudnak legalább egy idegen nyelvet készség szinten elsajátítani a magyar fiatalok. Mi a szombathelyi gyerekeknek szeretnék azt az előnyt megadni, hogy már négy éves koruktól tanulhatnak németül, vagy angolul" - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Czeglédy Csaba, Szombathely oktatási ügyekért felelős alpolgármestere.

Az önkormányzatnál azt szeretnék, ha a mostani óvodások képzése az általános iskolában is folytatódna, így a gyerekek a középiskolában már idegen nyelven tanulhatnák az általános tárgyakat.

Az ovisokkal egyelőre hetente egyszer, fél órában, kis csoportokban foglalkoznak a pedagógusok.
A szülők nagyon örülnek a lehetőségnek, és lelkesen fogadták a kezdeményezést.

Az újszerű képzés a helybelieknek ingyenes, a nem szombathelyi szülők gyerekeinek viszont évente 39 ezer forintba kerül.
Az önkormányzatnál úgy tervezik, hogy 2009-ben már az összes óvodában elkezdhetik az ismerkedést az angol és a német nyelv alapjaival a gyerekek. A programban természetesen nem kötelező a részvétel.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását