2024. március 29. - Auguszta

Már az oviban is szívnak

A statisztikai adatok szerint egyre korábban próbálják ki a fiatalok a cigarettát és nem ritka a gyerekkorban elkezdett rendszeres dohányzás sem. Ezért dolgozta ki az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) az Óvodai és Iskolai Dohányzás Megelőzési Pr
2007. október 26. péntek 19:34 - Hírextra
A felmérések szerint a 10 év alatti gyermekek 17 százaléka már kipróbálta a cigarettát - mondta Gábor Edina az OEFI főigazgatója a program és www.cikiacigi.hu honlap pénteki bemutatóján. Sőt az OEFI saját vizsgálata szerint 100 megkérdezett óvodából 7 jelezte, hogy a gyerekek közül többen kapcsolatba kerültek a dohányzással, vagyis "beleszívtak már cigarettába" - fogalmazott Gábor Edina. Hozzátette: azért is fontos minél előbb elérni a fiatalokat, mert az adatok alapján a 18 évesek több mint egyharmada már rendszeresen rágyújt.

A honlapon az 5-8 éveseknek mesékkel, játékokkal hívják fel a figyelmet a dohányzás ártalmaira, a 9-14 éves tiniket a számítógépről letölthető videókkal, háttérképekkel ösztönzik a leszokásra. A nagyobbaknak, 15-20 éveseknek pedig például a nem dohányzás előnyeit sorolják fel, így azt is, hogy ha nem gyújt rá "könnyebben kaphat csókot egy nemdohányzótól".

Az OEFI 2 ezer CD-t is ingyenesen eljuttat könyvtárakhoz, amelyeket ki lehet kölcsönözni majd, illetve a gyerekek helyben is játszhatnak velük. Ezen kívül az intézet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak átadott egy érintőképernyős számítógépet, amely még élvezetesebbé teheti a honlap használatot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását