2024. április 19. - Emma

Csendesebb gumikat

Legyen kötelező az Európai Unióban a zajkímélő autógumi. Az EU környezetvédelmi miniszterek kedden tárgyalnak Luxemburgban holland kollégájuk indítványáról, amely szerint az új gépjárműveket már csak a korszerűbb gumikkal lehetne felszerelni.
2007. október 29. hétfő 15:45 - Hírextra

Jacqueline Cramer szerint ma már minden jelentősebb gyártó kínálatában szerepel a hagyományoshoz képest fele olyan zajos kerék, amelyet a gumi összetétellel és a profil módosításával érnek el.

Mérések szerint a környezetbarát gumi három decibel zajt okoz, amely kedvező az autópályák és forgalmas utak környékén élőknek, csakúgy, mint az autóban ülőknek. A miniszter szerint a környezeti zajártalmakkal szembeni védekezésre, mint például lakóépület szigetelésre, vagy az autópályák mentén felhúzott zajtompító falakra sokkal kevesebbet kellene költeni.

Ugyanígy jelentős megtakarítás érhető el, ha a magas zajszint miatti megbetegedéseket is sikerül visszaszorítani. Becslések szerint az Európai Unióban mintegy 48-100 milliárd eurót lehetne megspórolni. Nem ismert, hogy az új technológiával készült autókerék mennyivel kerül többe.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását