2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megölt egy kutyát: két és fél évet kapott

Moszkvában két és fél év felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki egy férfira, aki megölt egy kóbor kutyát, de az állatvédők túl enyhének tartják az ítéletet, és fellebbeznek.
2007. október 26. péntek 16:39 - Hírextra

A Rizsik nevű keverék a Konykovo metróállomáshoz vezető aluljáróban élt. Gazdája nem volt, de az aluljáróban lévő boltok eladói és a metró munkatársai gondoskodtak róla, és egy Kátya Kolicseva nevű fiatal lány ugyan hazavinni nem tudta, de gyakran meglátogatta.

Rizsik meg is hálálta az emberek jóságát: reggelenként két hátsó lábára állva, lelkes farkcsóválással üdvözölte a metró pénztárosait, esténként pedig hazáig kísérte az aluljáró boltosait.

Csak Borisz Szurov, a metró egyik őre nem szerette a barátságos ebet. Egy nap dührohamában késsel rontott rá, vagy tízszer megszúrta, és azt üvöltötte: most megöli a dögöt.

Rizsiket kimentették Szurov kezei közül és állatkórházba vitték, de két héttel később belepusztult sérüléseibe.

Kolicseva bírósághoz fordult, de az ügy nehezen haladt. Végül kimondták az ítéletet: két és fél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a kutyagyilkost.

Az állatvédők a törvény által lehetségessé tett három évi letöltendő szabadságvesztésre számítottak, így fellebbeznek a túl enyhének talált ítélet ellen.

Moszkvában nagyon sok a kóbor kutya, s Rizsik sok sorstársa él a metróhoz vezető aluljárókban: ott télen is meleg van, s a jelek szerint az ottani boltokban jóltartják őket, ugyanis egyik sem mondható soványnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását