2024. április 28. - Valéria

Áruházi tűzesetek Magyarországon

Tűz keletkezett a budapesti Flórián Üzletközpontban egy étterem konyhájában. A lángok az épület elszívó rendszerén keresztül átterjedtek az alagsorra, a földszintre, valamint az első emeletre. Ötös fokozatú, kiemelt riasztással mintegy 120 tűzoltó érkezet
2007. október 26. péntek 17:21 - Hírextra
Összeállítás a magyarországi nagyáruházakban vagy bevásárlóközpontokban történt tűzesetekről az elmúlt öt évből:

2002. március 21. - Kigyulladt egy nagyteljesítményű hűtőgép motorja Budapesten a WestEnd City Center alagsori pizzériájában. Személyi sérülés nem történt.

2002. november 1. - Kisebb tűz keletkezett a budapesti Mammut I. bevásárlóközpont egyik éttermében, de a lángokat gyorsan eloltották. Sérülés nem történt, de a füst miatt le kellett zárni az épületet.

2003. november 1. - Meggyulladt a fa a miskolci OBI barkácsáruház egy külső raktárában, s a lángok a 120 négyzetméteres raktárból átterjedtek az áruház egy részére is. A kárt több 10 millió forintra becsülték.

2005. január 14. - Műszaki okok miatt tűz ütött ki Budapesten a XXII. kerületi Nagytétényi úti Tesco áruházban. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár több tízmillió forintra rúgott.

2005. január 21. - Tűz keletkezett a budapesti Mammut II. bevásárlóközpont szaunájában. Az épület negyedik emeletét kiürítették, személyi sérülés nem történt.

2006. július 10. - Szécsényben teljes egészében leégett a fedélszerkezete és a tetőtere annak a háromszintes épületnek, amely magában foglalja az Euronics Műszaki Áruházat, egy sörözőt, és több irodát, köztük a Fidesz városi irodáját is.

2007. július 21. - Elektromos zárlat miatt meggyulladt egy ABC-áruház tetőszerkezete Nyíregyháza-Sóstóhelyen. A raktárban keletkezett tűz miatt az áruház szinte teljes készlete megsemmisült, a becsült kár 50 millió forint körüli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását