2024. március 29. - Auguszta

Fővárosi szocialisták a paraméterkönyvről

A fővárosi szocialisták egyetértenek Demszky Gábor főpolgármesterrel abban, hogy minél előbb kezdődjön meg, s a lehető legszélesebb körben folytatódjon az egyeztetés, és a BKV anyagi lehetőségeinek megfelelő, legjobb paraméterkönyv, menetrend-tervezet kés
2008. február 26. kedd 21:35 - Hírextra

Steiner Pál frakcióvezető és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes üdvözli a főpolgármester keddi nyilatkozatát, amelyben megerősítette azon korábbi álláspontját, hogy a cégvezetésnek széles körű társadalmi és szakmai egyeztetést kellene folytatnia a tervezett menetrendi változtatásokról.

Hagyó Miklós, a főpolgármesternek a cégvezetés felé megfogalmazott kérésének megfelelően, továbbra is bízik abban, és elvárja, hogy "a BKV szakmailag a lehető legjobb paraméterkönyvet dolgozza ki, nem politikai, kizárólag szakmai alapon". Ezt a városüzemeltetési bizottság álláspontjának ismeretében terjeszti majd a főpolgármester-helyettes aláírásra a főpolgármesternek.

A közlemény aláírói leszögezik, hogy az MSZP-frakció "döbbenten értesült" Dancs Gábor (SZDSZ) közlekedési tanácsnok azon hétfő délutáni váratlan sajtótájékoztatójáról, amelyen a paraméterkönyv előkészítési munkálatainak leállításáról beszélt. A dokumentum szerint "Dancs Gábor tudatosan félretájékoztatta a nyilvánosságot" a Hagyó Miklóssal a paraméterkönyvről folytatott hétfő délelőtti megbeszéléséről, a főpolgármester-helyettes felkéréséről. A főpolgármester-helyettes ugyanis az önkormányzat szabályozásának megfelelően, kizárólag a közlekedési tanácsnoki feladatkörének ellátására, illetve ez alapján tájékoztatásra és sűrűbb egyeztetésre kérte "Dancs urat, aki ezt fenntartások nélkül elvállalta".

A szocialista frakcióvezető és a főpolgármester-helyettes leszögezi, hogy a közlekedési tanácsnok a főváros koalíciós vezetésének álláspontjával ellentétes megállapításokat tesz közzé. Rámutatnak, hogy "Dancs Gábor úr egyértelműen túllépte hatáskörét, amikor utasítást fogalmazott meg a BKV Zrt. vezetése felé". A tanácsnoknak ugyanis ez ügyben csak véleményezési és ajánlattételi joga van. Utasítási joga e téren még a városüzemeltetési főpolgármester-helyettesnek sincs - rögzíti a közlemény.

A nyilatkozat szerint Hagyó Miklós továbbra is számít a közlekedési tanácsnoknak a paraméterkönyvvel, menetrenddel kapcsolatos véleményeire, ajánlásaira, hogy a budapestiek érdekeit messzemenően figyelembe vevő, a főváros számára a legkedvezőbb megoldás jöhessen létre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását