2024. március 29. - Auguszta

Pokorni közleményt adott ki

"Örülök, hogy a Fővárosi Közgyűlés elfogadta javaslatomat, valamint hatályon kívül helyezte korábbi elutasító döntését, hiszen a tegnapi határozat az első fontos lépés annak irányába, hogy a világháborús emlékmű körül kialakult vitát végre lezárhassuk.
2007. október 26. péntek 17:20 - Hírextra
A több mint két éve folyó, indulatokat kavaró, valamint a kerület polgárait is egymással szembe fordító, parttalan vita valójában pontosan azokkal az áldozatokkal szemben méltatlan, akikre ezzel a műalkotással szeretnénk emlékezni. Tegnapi döntésével a Fővárosi Közgyűlés is megerősített minket abban a törekvésünkben, hogy a Hegyvidéken béke és nyugalom legyen, ne pedig szobrok, műalkotások bontása, döntése.  Javaslatom értelmében, rövidesen kiírjuk a kerület civil áldozatainak emléket állító műalkotással kapcsolatos pályázatunkat és bízom benne, hogy a főváros ismét partner lesz abban, hogy a hegyvidéki II. világháborús emlékmű ügye végleg megoldódjon".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását