2023. január 31. - Marcella

Dárdával dobálják az ellenzéket

Céltáblának használják ellenzékiek képmásait, többek közt a sakkvilágbajnok Garri Kaszparovét a Kremlhez hű ifjúsági mozgalom, a Nasi (Mieink) tagjai.
2007. október 25. csütörtök 15:59 - Hírextra
A fiatalok mintegy 25 "politikai céllövöldében" engedhetik szabadjára "Oroszország ellenségei" iránt táplált gyűlöletüket festékgolyókkal és apró dárdákkal - mondta a Nasi egyik tagja, Makar Vicsljanzev. Céltáblának használják az ellenzék soraiban található Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök képmását is, aki Vicsljanzev szerint Kaszparovhoz hasonlóan az Egyesült Államok érdekeit képviseli.

A Nasi tagsága a decemberi parlamenti választások és a jövő márciusi elnökválasztás előkészületeire összpontosít. Október 7-én Moszkva központjában a szervezet mintegy tízezer tagja ünnepelte meg Putyin elnök 55. születésnapját. A Kremlhez hű Molodaja Gvargyija (Ifjú Gárda) mintegy száz fiatal tagja ugyancsak október elején céllövészetet rendezett "válassz a fegyvereddel" mottóval. Festékgolyókkal lövöldöztek Kaszparov mellet Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője, Andrus Ansip észt miniszterelnök és az emigrációban élő milliárdos, Borisz Berezovszkij képére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását