2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Feladta magát a terrorista

Feladta magát a jemeni hatóságoknak Dzsamal Al-Badawi, az egyik legkeresettebb al-Kaida tag - jelentették be kedden jemeni illetékesek. A terrorista egy az iszlám szélsőségesekkel folytatott tárgyalássorozat részeként egyezett meg a hatóságokkal.
2007. október 17. szerda 08:02 - Hírextra
Badawit 2004-ben halálra ítélte egy jemeni bíróság, mert 2000-ben részt vett az amerikai USS Cole cirkáló elleni öngyilkos merényletben kitervelésében. A támadásban 17 amerikai tengerész vesztette életét Áden kikötőjében, a férfi ítéletét később 15 éves börtönbüntetésre csökkentette egy bíróság.

2006 februárjában Badawi és 22 társa kitört a jemeni főváros egyik börtönéből, többségüket a hatóságok elfogták vagy megölték, néhányan feladták magukat.

A jemeni kormány törzsi vezetők közvetítésével kezdett tárgyalásokat az ország radikális iszlamista erőivel, Badawi ennek keretében adta meg magát. szemtanúk szerint a terrorista felkereshette családját, Jemenben Áden városában.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szökevények közül már csak két embert keresnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását