Dárdával dobálják az ellenzéket

Céltáblának használják ellenzékiek képmásait, többek közt a sakkvilágbajnok Garri Kaszparovét a Kremlhez hű ifjúsági mozgalom, a Nasi (Mieink) tagjai.

A fiatalok mintegy 25 "politikai céllövöldében" engedhetik szabadjára "Oroszország ellenségei" iránt táplált gyűlöletüket festékgolyókkal és apró dárdákkal - mondta a Nasi egyik tagja, Makar Vicsljanzev. Céltáblának használják az ellenzék soraiban található Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök képmását is, aki Vicsljanzev szerint Kaszparovhoz hasonlóan az Egyesült Államok érdekeit képviseli.

A Nasi tagsága a decemberi parlamenti választások és a jövő márciusi elnökválasztás előkészületeire összpontosít. Október 7-én Moszkva központjában a szervezet mintegy tízezer tagja ünnepelte meg Putyin elnök 55. születésnapját. A Kremlhez hű Molodaja Gvargyija (Ifjú Gárda) mintegy száz fiatal tagja ugyancsak október elején céllövészetet rendezett "válassz a fegyvereddel" mottóval. Festékgolyókkal lövöldöztek Kaszparov mellet Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője, Andrus Ansip észt miniszterelnök és az emigrációban élő milliárdos, Borisz Berezovszkij képére.
Forrás: MTI