2024. április 26. - Ervin

Veszprémi lett a befutó kifutó

Veszprém nyert az állatkerti kifutók éves versenyében. Afrikai szavanna területe lett a győztes a hazai állatkertek szavazata alapján.
2007. október 20. szombat 18:23 - Hírextra

Az év kifutója az idén tavasszal készült el és minden megvan benne, ami az afrikai szavannára jellemző. A 8000 négyzetméteres területre először a gnúk és az Oryx - antilopok költöztek be, nyár óta pedig itt él Pablo, a 2 és fél tonnás orrszarvú is. Miatta egy kicsit át is kellett alakítani a területet ami olyan jól sikerült, hogy a szakemberek ezt választották az év állatkerti kifutójának.

Értékelték a szépséget , a biztonságot, azt hogy a kifutó mennyire felel meg a látogatók igényeinek de a költséghatékonyság is fontos szempont volt.

Nyilvánvalóan nem egy ilyen elismerés a legfőbb dolog amiért egy állatkert igyekszik megcsinálni egy kifutót olyanra, hogy jó legyen hanem elsősorban az, hogy az állatok igényeinek megfeleljen de nekünk mégis ez egy nagyon jó érzés - mondta a Független Hírügynökségnek Sinka Gábor a Kittenberger Kálmán Állat- és Növénykert főápolója.

A veszprémi csak szoros versenyben előzött meg egy miskolci és egy pécsi kifutót.

A győztes egy évig viselheti az év kifutója címet ami mellé 100 ezer forint jutalom is járt.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását