2024. május 5. - Györgyi

Szülői kísérettel a pedofil ellen

Szülői kíséretet javasol a rendőrség a tatabányai gyerekek mellé, amíg el nem fogják a pedofil férfit, aki két hete próbál 10-12 éves kislányokat magával csábítani. Eddigi kilenc kísérletéből egyszer ment vele egy gyermek, de neki sem esett nagyobb baja.
2007. október 20. szombat 18:31 - Hírextra

A Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy pénteken tájékoztatták az iskolaigazgatókat a szatír utáni nyomozással kapcsolatban. Csonkáné Huszár Anita szerint leginkább a kedélyek megnyugtatása volt a cél.

Elmondta: a legfontosabb, hogy amíg a férfit el nem fogják, a szülők kísérjék az iskolába a gyerekeket. Ami szintén lényeges, hogy az igazgatók mondják el a szülőknek: ha valakiről úgy gondolják: ő lehet a keresett pedofil, ne támadják meg, az önbíráskodás miatt ugyanis őket is büntethetik.

Csonkáné Huszár Anita elmondta, hogy az ismeretlen férfi október 2-án csapott le először. Akkor egy 10 éves kislány csábított a kocsijába, erőszakoskodni próbált vele. A rendőrség részleteket nem hoz nyilvánosságra, annyi tudható, hogy a gyerek sérülés nélkül menekült el a kocsiból.

Ezután még nyolcszor próbált tíz-tizenkét éves kislányokat magával csalogatni a tatabányai iskolák környékén a férfi. A pedofilról a lányok elmondása alapján három grafika készült. Ebből kiderül, hogy a férfi vélhetően parókát visel, mert egyszer rövid, két alkalommal pedig hosszabb hajú férfit írtak le a gyerekek. A személyleírás alapján egy körülbelül 165 centiméter magas, 30 év körüli férfit keresnek a rendőrök.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását