2021. július 26. - Anna, Anikó

Együnk szarvasgombát!

A szarvasgomba - vagy régi magyar nevén gímgomba - attól kapta nevét, hogy egyes megfigyelések szerint a szarvasbikák bőgés előtt ettől kaptak erőre. Ma ritka csemegének és becses ajándéknak számít, no meg ínyencek kedves alapanyagának. A szarvasgomba ink
2007. november 6. kedd 11:05 - Hírextra

Óvatosan, száraz kefével szokták ledörzsölni a héját és megmossák. A szervírozáshoz egy mandolin nevű, kis uborkagyaluhoz hasonlító szerszámot használnak, mert ezzel hártyavékony szeleteket lehet előállítani.

A szarvasgombának több válfaja van: a Tuber Uncinatum például erős aromájú, fekete fajta, de kapható fehér és édes is: ez utóbbit krémekbe vagy tejszínpudingokba is teszik.

Ma a szarvasgombát világszerte számos ételhez felhasználják, a rizottótól a polentáig és a tésztáig.
Az egyik budapesti ötcsillagos szállodában a fehér olasz Albát és a híres fekete francia Périgord-t használják. Olyan fogásokat ötlött ki a séf, Roland Holzer a szarvasgomba hetek alkalmából, mint a szarvasgombás burgonyakéregben sült borjúérmék vajon pirított spenóttal és vörösboros mártással, vagy az ördöghal zöldlencseragun, ugyancsak ezzel a ritka finomsággal fűszerezve.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását