2024. május 4. - Mónika, Flórián

A38, Maceo Parker

Maceo Parker, a funk, a soul és jazz egyik kiváló amerikai művelője, nagyszerű szaxofonos október 25-én a Blue Music sorozat keretében immár hazatérő vendégként az A38 Hajón koncertezik.
2007. október 19. péntek 19:09 - Hírextra
A Charlie Parker, Cannonball Adderley és mások zenéjén felnőtt Maceo Parker James Brownnal, George Clintonnal és Sly Stone-nal együtt a funk megteremtői közé tartozik. Már a hatvanas és hetvenes években nagyszerű dalokat írt ebben a műfajban. Gyakran koncertezett Prince-szel, Miles Davisszel és természetesen James Brownnal.

Maceo Parker az észak-carolinai Kingstonban született és nevelkedett. Első zenei inspirációját nagybátyjától kapta. Testvére segítségével került a soul keresztapjának együttesébe és éveken keresztül fújt a zenekarban. A hetvenes évektől Bootsy Collins, a Parliament Funkadelic és George Clinton felvételein hallható játéka. Nemcsak zenészként, hanem hangszerelőként is gyakran felkérik közreműködésre.

A koncerteken minden korosztály nagyszerűen szórakozik produkcióján. Évente még most, 65 évesen is 250 koncertet ad, közben a stílusához közel és távolabb álló zenészek sokaságával dolgozik együtt. Igazi showman, a Dee-lite, a De La Soul, Bryan Ferry, a Jane's Addiction, Prince, Rod Stewart, a Red Hot Chili Peppers és a 10 000 Maniacs produkcióiban vett részt.

Maceo Parker csaknem minden lemeze tanulmány, közülük feltétlenül kiemelést érdemel a 2005-ben megjelent, s a legjobbak között emlegetett School,s In!, valamint a Made By Maceo, a Funk Overload, a Life on Planet Groove. Parkert óriási tisztelet övezi a zenészvilágban. A dzsessz és a funk minden nemzedéke szívesen társul vele.

Maceo Parker az elmúlt években rendszeresen fellép az A38 Hajó koncertjein, legutóbb tavaly zenélt itt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását