2024. április 29. - Péter

Muskátlis teraszokon

A városok közül Gyula, a falu kategóriában pedig Tápiógyörgye nyerte az idei Virágos Magyarországért verseny fődíjait. A két település fogja képviselni jövőre Magyarországot a 2008. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyén, az Entente Florale Europ
2007. október 19. péntek 19:14 - Hírextra
A fődíjakat az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. nevében Róna Iván, az MT. Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át. Magyarország miniszterelnöke minden évben két települést jutalmaz a Virágos Magyarországért különdíjjal. Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége személyesen adta át ezeket az elismeréseket Siófok, valamint Ozora képviselőjének.

Az országgyűlés környezetvédelmi bizottsága Mosonmagyaróvárt és Szarvast díjazta.
Az országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottsága Nagyrákos község munkáját ismerte el díjával. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium díjazottjai: Keszthely, Szentpéterszeg, Szombathely, Szálka, Budapest IX. kerület, József Attila részönkormányzat, Szekszárd.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter személyes elismerését Ágoston Ottóné, Eger város önkormányzatának munkatársa kapta több mint egy évtizedes, a város szépítése érdekében végzett munkájáért.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Hídvégardónak és Tokajnak, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Vácnak, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Ceglédnek, Bábolnának és Budakalásznak adta át díjait.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Körösladányt jutalmazta.
A Fővárosi Önkormányzat idén a X. kerületet tartotta méltónak díjára.
A Magyar Turizmus Zrt. díját Zalakaros kapta a város kategóriában. A falvak közül Muhinak nyújtotta át díját a Zrt. vezérigazgatója, Róna Iván.

A verseny fővédnöki díját Kunczéné Fellegi Katalin nyújtotta át Gelse község képviselőjének.
A verseny Arany Rózsa-díját azok a települések kaphatták meg, amelyek évek óta kiemelkedő eredményeket mutatnak fel a környezetszépítésben. Ezek: Csemő, Csesztreg, Makó, Nagyatád, Százhalombatta.

A Virágos Magyarországért versenyt 1994-ben hirdették meg először. Azóta a vetélkedés igazi mozgalommá vált, amely évente kétmillió embert képes mozgósítani a kulturált, élhetőbb környezet megteremtéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását