2024. április 19. - Emma

Zászlórekord

Méretét tekintve Guinness-rekordra törő zászlót bontottak ki az orosz szurkolók szerdán a moszkvai Luzsnyiki stadionban az orosz-angol EB-selejtezőn.Az orosz labdarúgó-szövetség törzsszurkolóival együtt alaposan felkészült.
2007. október 18. csütörtök 07:16 - Hírextra

A meccs kezdete előtt az orosz himnuszt mind a csaknem 75 ezer orosz néző együtt énekelte a csapattal.

Kibontottak egy Guinness-rekordra törő, 130x80 méteres, hatalmas orosz zászlót is a himnusz hangjaira, és a szurkolók által magasba emelt kék, fehér és piros lapokból is az orosz lobogó állt össze.

A zászlóbontásból a hétvégén már fegyelmezett főpróbát is tartottak - közölte korábban Andrej Maloszolov, a szövetség sajtósa.

Emellett további 21 darab 4x4 méteres és több ezer kis zászlóval biztatták az orosz szurkolók csapatukat, s mint Maloszolov mondta, mindezt a szövetség finanszírozta és a szurkolók szervezetei készítették el.

Hozzátette: felmerült, hogy a moszkvai főútvonalak mentén található számtalan, többnyire reklámcélra használt képernyőn is közvetítik a meccset, de különböző okokból ez az ötlet nem valósult meg. Aki nem ment ki a stadionba - illetve nem kapott jegyet, hiszen 570 ezer szurkoló szeretett volna a helyszínen lenni -, az otthon, a televízió 1-es csatornáján nézhette a mérkőzést.

Egyébként 80 ezer ember kapott jegyet - ebből 4500 darabot Nagy-Britanniába szántak, s egészen pontosan 4222 brit szurkoló érkezett az orosz fővárosba a meccsre, noha Moszkvában már hűvös az idő. Az esetleges csapadék nem számított volna, mivel a tribünök felett kihúzható tető védi a nézőket, de késő délután kiderült az ég és fel is melegedett egy kissé a levegő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását