2024. április 23. - Béla

Rekordkórus

Mintegy kétezer óvodást és kisiskolást várnak hétfőn Sopronba; a 16 Győr-Moson-Sopron megyei településről érkező gyerekek az ország legnagyobb kórusát alkotják, Guinness-rekordkísérletként együtt énekelnek hétfőn délelőtt a főtéren.
2007. október 14. vasárnap 15:32 - Hírextra

Bódvai Ildikó tájékoztatása szerint kórusban ennyi gyerek még soha nem énekelt úgy, hogy arról lemezfelvétel készüljön. A közös éneklésre és a felvételre egy gyermekkoncert keretében kerül sor, amelyen Sarkady Sándor soproni költő T. Horváth József zeneszerző által megzenésített versei hangzanak el. A Télkergető című kötetből 19 dal alkotja majd a CD gerincét. A rekordkísérletben részt vevő gyerekek a megzenésített versek közül hármat fognak közösen énekelni.

A kezdeményezés célja az igényes kortárs irodalom és zene népszerűsítése a gyerekek körében - mutatott rá a szerkesztőségvezető. Egyben az összefogást is erősítik, hiszen több mint egy tucat Győr megyei településről érkeznek óvodások, kisiskolások Sopronba.

A rekordkísérletet támogatja egyebek között a helyi önkormányzat és a Győr-Sopron-Ebenfurti vasúttársaság. Az utóbbi ingyenes utazási lehetőséget biztosít a Győr-Sopron, valamint a Szombathely-Sopron közötti útvonalon a rekordkísérletben részt vevő gyermekeknek és pedagógusoknak. Más vállalkozók és önkormányzatok autóbuszról gondoskodnak, hogy olyan településről is eljussanak Sopronba a gyerekek, ahol nincs vasút.

A koncertre a főtéren, rossz idő esetén a Liszt Ferenc Kulturális Központban kerül sor. A rekordkísérlet helyszínére regisztrációs kapukon keresztül lehet bejutni, ott történik a résztvevők számlálása is. A hitelesítésben részt vesz a Guinness magyarországi képviselője.
A nemzetközi Guinness központ kiírása szerint a kísérlet akkor lesz sikeres, ha a gyerekek legalább öt percen át együtt énekelnek. Ennek nem kell folyamatosnak lennie, de egy-egy felvétel között nem lehet tíz percnél hosszabb szünet - mondta el Bódvai Ildikó.

Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását