2024. április 26. - Ervin

Szelektív Maraton a zenéért

Szombat este óta hivatalosan JoNeS, az Abszolút Rádiótól, a leghosszabb élő rádiós műsorvezetés rekordjának büszke tulajdonosa. A rendkívüli adás-maraton célja a figyelemfelkeltés volt a magyarországi fekete zenei kultúrára és az ezt képviselő 97.3-as fre
2007. október 14. vasárnap 21:23 - Pálfi Rita
Rekorddöntés napról napra:

Első nap

Kedd délután öt órakor indult útjára a Szelektív Maraton és szombat este kicsivel fél hét előtt zárult le sikeresen az élő rádiós műsorvezetés rekordjának megdöntése. JoNeS-nak minimum 20 percenként meg kellett szólalnia az adásban, és 8 óránként tarthatott negyedórás pihenőt.

Az adás és a rekordkísérlet kezdetekor meglepő módon a helyszínen tartózkodó munkatársak és hallgatók felettébb derűlátók: szinte mindenki biztosra vette, hogy JoNeS-nak sikerülni fog a majdnem százórás műsorvezetés, alvás nélkül. Az első orvosi ügyeletes már kevésbé osztja ezt a véleményt. Szerinte képtelenség ennyi ideig ébren lenni egyfolytában és dolgozni is.



Este kezdetét veszi a DJ verseny a stúdióban. Ennek nemcsak azaz előnye, hogy jobbnál-jobban összeállított szettek-et hallhat az ember a fekete zene különböző stílusaiban. Reggel hatig így folyamatosan társasága van JoNeS-nak, a két hitelesítő mellett. Ők négyóránként váltották egymást, és tényleg alapos munkát végeztek. Ugyanis nemcsak ellenőrizték, hogy minden rendben menjen, de a kritikusabb helyzetekben családja és kollégái mellett ők is támogatták a műsorvezetőt

Második nap

Szerdától az Abszolút Rádió műsorvezetői is kivették a részüket a rekordkísérletből : közösen készítették az Petőfi Csarnokból sugárzott adást. Sőt a Pont FM Rocközön című műsorából ismert Médiaribi, nem hivatalos párhuzamos ébrenlét rekordba kezdett. Ők a Pont FM frekvenciájával megegyező számot tűzött ki célnak maga elé: 88.1 órát ébren tölteni.

JoNeS egyik hallgatójától kapott egy ne add fel! táblát, amit üvegkalitkájára, a képernyők fölé ki is ragasztottak. Elérkezett a táplálkozási tanácsok ideje is: sárgarépát, gyümölcsöket, csokit diktáltak a műsorvezetőbe, szervezetét is támogatandó az erőpróbán. Az este rögtönzött kívánságműsort is tartottak, a helyszínen tartózkodók kérhettek számokat, mivel egy hirtelen adódott szervezési probléma miatt nem volt előre megtervezett műsor.

Harmadik nap

Csütörtökön már fellépők is érkeztek este, hogy színesítsék a programsorozatot. Reggel az amerikai Beatnuts a reptérről egyenesen a stúdióba jött és interjút adott. A fiúk, akik gyerekként testközelből látták a hip-hop születését, lelkesen támogatták JoNeS akcióját, előre lebeszélt koncertjükön kívül is minden este színre léptek a Petőfi Csarnokban. Estére a műsorvezető hangja kezdett már repedt fazék állapotba kerülni. A nagyteremben a Vinyl Warriors után Revolution & Döme a magyar beat box élvonalból varázsolták el a közönséget, végül a Beatnuts ütemeire ugrált a közönség. A záróakkordot Dj Zefil és Dj Nadir adta meg.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását